Senarai Kenderaan Terkini
Bahasa: EN | BM |

Mengenai Kami

Pengenalan

TY Auto Car Dealer Sdn. Bhd. ialah salah satu pengedar kereta tempatan terkemuka di Sabah, Malaysia. Ditubuhkan sejak tahun 2008 oleh dua pengasas peminat kereta tulen, En. Terry Tan dan En. Edward Yapp, dengan modal permulaan RM 3.0 juta. Kami telah berada di pasaran selama lebih daripada 10 tahun dengan lebih 10 daripada beribu-ribu kereta dijual di seluruh negara.

TY Auto Car Dealer Sdn. Bhd. kini mempunyai 6 bilik pameran dan pejabat di seluruh Malaysia, dengan lebih daripada 300 kenderaan dan basikal untuk dibeli oleh pelanggan. Headquarter is based at Jalan Bundusan, and 3 other branches at Penampang, Kolombong and Sandakan at East Malaysia. Kami juga mempunyai bilik pameran di Pulau Pinang dan pejabat Kuala Lumpur di Malaysia Barat. Kami juga satu-satunya pengedar Harley Davidson di Malaysia Timur.

En. Terry dan En. Edward sentiasa aktif di sekitar kumpulan dan kelab peminat kereta. Anda mungkin mengenali mereka secara langsung daripada Kelab Pemilik Mini Cooper, Sports Sar, Kelab 4x4 Offroad dan Kumpulan Pemilik Harley Davidson.
Aktiviti Perniagaan

Kami menyediakan rangkaian penuh perkhidmatan untuk melayani pelanggan kami dengan lebih baik. Anda boleh BELI DARI KAMI, JUAL KEPADA KAMI atau KONSIGN KENDERAAN ANDA di bilik pameran kami dan kami akan mengendalikan segala-galanya termasuk kertas kerja dan kewangan untuk memastikan transaksi tanpa kerumitan untuk anda apabila kenderaan anda dijual. Jangan risau jika anda bukan dari sekitar, kami boleh menghantar atau menghantar kereta ke depan pintu anda selepas anda membeli dengan kami.

Bagi pelanggan yang sedang mencari no pendaftaran JPJ yang bagus. untuk kenderaan baru mereka, kami juga menempah beberapa no. yang mungkin sesuai dengan anda. Selain itu, kami juga menyediakan bengkel kenderaan untuk membantu pelanggan melakukan servis dan penyelenggaraan secara berkala, serta mengecat dan garaj kerja badan.

Bermula dari tahun 2020, kami mengembangkan pasukan operasi kami ke Jepun, Australia dan United Kingdom, untuk menyediakan kenderaan import langsung untuk pelanggan kami. Pelanggan boleh mendapatkan kenderaan kegemaran mereka atau kereta idaman daripada mana-mana platform dalam talian dari negara di atas, dan kami akan mengendalikan selebihnya proses termasuk AP kenderaan, penghantaran, kastam dan cukai. Semua caj dan yuran akan telus dan dimaklumkan lebih awal kepada pelanggan sebelum pengesahan, tiada caj tersembunyi seperti biasa.

Datang sahaja melawat kami dan kami jamin kepuasan anda.
Pasukan Kami


Pasukan Jualan


Pasukan Penyelaras


Pasukan Perincian


Pasukan Penyelenggaraan

Pasukan Pentadbir